Gevelinspectie

Achterstallig onderhoud

Herstelkosten zijn bij preventief onderhoud veel lager dan bij achterstallig onderhoud. Met een gerichte gevelinspectie van uw gebouw of complex en een goed onderhoudsplan blijft uw vastgoed in topconditie. Daarbij behoudt uw woning zijn waarde. Een zeer aanzienlijke besparing op de kosten ligt namelijk binnen handbereik door gebruik te maken van inspecties met drones.
Video’s en foto’s geven een gedetailleerd overzicht over de algehele staat van uw vastgoed. Zo voorkomt u dat u onverhoopt te maken krijgt met achterstallig onderhoud. Slim vastgoedonderhoud begint met een algehele check van uw vastgoed. Voor meer informatie kunt hier het contactformulier invullen, of telefonisch: +31(0)6-55565107.
Korte praktijktrainingen voor onderhoud en advies: Van Heeswijk GebouwenInspectie

Schoorsteeninspectie

Het Nederlands Textielmuseum is gehuisvest in een industrieel complex aan de Goirkestraat, waar de grootste concentratie aan textielfabrieken van Tilburg gevestigd was. Hier startte in 1861 Christiaan Mommers met de productie van wollen stoffen in een bestaande, kleine fabriek. Hij breidde het bedrijf uit met schoorstenen, machinekamer, ketelhuizen en weverijen, tot het in 1920 zijn grootste omvang kreeg. Iets terzijde, aan de weg, werd in 1889 een kantoorvilla gebouwd.

Textielmuseum In de tweede helft van de negentiende-eeuw werden vanwege een efficient gebruik van de stoommachine vaak fabrieken met drie of vier bouwlagen gerealiseerd. Mommers liet als eerste een gebouw van dit type neerzetten tussen 1875 en 1877.In het huidige textielmuseum is de houten draagconstructie onder het dak nog zichtbaar. In 1978 werd het complex op de lijst van gemeentelijke monumenten geplaatst als textiel-industrieel-archeologisch monument en in 1982 werd het een rijksmonument.

De uiteindelijke vestiging van het textielmuseum in het complex van Mommers kent een lange voorgeschiedenis. Al in 1917 zou er sprake zijn geweest van de oprichting van een textielmuseum. In 1956 opende een eerste versie van het Textielmuseum in de Piushaven. In 1970 nam de gemeente het museum over en tien jaar later werd het Mommerscomplex aangekocht om er het museum in onder te brengen. In 1983 werd met de restauratie begonnen naar ontwerp van architectenbureau Van Oers uit Tilburg, in samenwerking met Buro De Boer uit Enschede.